Rouwbegeleiding

Bij verlies staat je wereld soms helemaal op zijn kop. Je raakt overspoelt met emoties en alles lijkt te veel. Vaak is er een liefdevolle omgeving die je helpt, maar soms merk je dat het niet genoeg is. Wanneer je dat merkt is het goed om in gesprek te gaan met een rouwbegeleider die zonder oordeel naar jouw verhaal luistert en je helpt om het verlies een plek te geven in je leven. 

Vertel mij jouw verhaal

Wat is rouw?

Rouw is het anders leren vasthouden van iets of iemand wat er niet meer is.  Rouw is een breed begrip en gaat verder dan alleen het verliezen van een dierbare. Rouw komt voor bij:

  • Het verliezen van je baan.
  • Verliezen van functionaliteit van je lichaam.
  • Scheiden van partner of vriendschap.
  • Verhuizen.
  • Overleiden van een dierbare.
  • Miskraam.


Waar kan rouwbegeleiding bij helpen?

Rouwbegeleiding geeft je de mogelijkheid om je hele verhaal te delen. Dus ook je angsten, woede, frustratie, onbegrip etc. zonder dat je daar een oordeel over krijgt.


Vanuit jouw verhaal brengen we in kaart op welke gebieden jouw verlies je beïnvloed en hoe je daarmee kan leren omgaan.


Rouwen is hard werken en neemt veel van ons in beslag.  Ook als het verlies een tijd geleden heeft plaatsgevonden kan het jaren later je nog steeds beïnvloeden. Dat komt omdat rouw nooit helemaal weg gaat. Het is een gebeurtenis die altijd bij je zal blijven en je leven voor altijd veranderd. Wanneer je dit niet goed verwerkt kan het je bitter maken of angstig. Tijdens dit traject leer ik je hoe je anders met het verlies kan omgaan, zodat het draagbaar wordt.


Hoe lang duurt een traject?

Allereerst gaan we een kennismakingsgesprek aan (vrijblijvend en kosteloos) om je vraag te bespreken en om te ervaren of er een klik is. Vanuit daar starten we het traject wat gemiddeld 3 maanden zal duren.


Kosten van een traject?

De kosten van een traject kan je terugvinden bij Tarieven.


Ik wil een kennismakingsgesprek